Svatební catering
Jako vše na svatbě by i catering by měl mít mokrou i suchou variantu. V případě krásného počasí, kdy všichni chtějí být venku, je nejlepší i venku grilovat. K tomu by se mělo kouřit z udírny a selátko by se mělo točit nad ohněm. Grilovat by se měly všechny druhy masa, nějaké sýry, ale i zeleninka. Ta by měla být čerstvá a taky i sterilovaná. Ani ovoce by nemělo chybět, spousta různých salátků a nějaké tapasky. Když pečivo, tak čerstvě rozpečené. Pokud však bude pršet, není problém tyto stejné suroviny zpracovat v kuchyni.
Ideální doba na domlouvání rautu je cca 5-6 týdnů před svatbou. Nacenit raut půl roku dopředu moc nedává smysl. Nicméně chápeme, že novomanželé při výběru místa potřebují mít nějakou kalkulaci i pro raut a proto garantujeme, že za 1100 Kč/osobu Vám nachystáme krásný a bohatý celodenní raut.
Níže uvádíme pro inspiraci jídla, která děláme.
Pokud Vám tam nějaké jídlo chybí, určitě nebude problém se domluvit na jeho zařazení do rautu.
Studená část
- Masový tác - více druhů uzenin
- Sýrový tác - více druhů sýrů
- Zeleninový tác (čerstvá nebo sterilovaná zelenina)
- Mozzarellové cherry špízečky - cherry rajčátka, baby mozarelka, bazalka, olivy, lolo salát
- Ovocná mísa - více druhů ovoce, možné i ovocné špízy
- Melounové půlky - kuličky melounů a ovoce ve vydlabanych melounových půlkách
- Tatarák - může být jaký budete chtít, nemusí být jen z hovězí svíčkové, může být jen z hovězího zadního, nebo třeba lososový tatarák, ale i tatarák z tuňáka je výborný
- Carpaccio z hovězí svíčkové - tence nakrájená nakládaná hovězí svíčková s parmezánem a kapary
- Anglický roastbeef - na tenko nakrájený
- Pizza šneci
- Těstovinový salát - nekonečné variace
Bramborový salát více variací - klasický, s jablky, letní bez majonézy - Šopský salát, rajčatový salát, okurkový salát
- Mrkvový salát s mandarinkou a ananasem
- Listové saláty
- Coleslaw
- Červená řepa s kozím nebo balkánským sýrem - možno jako salát nebo jako carpaccio
- Krevetový koktejl
- Chlebíčky
- Kanapky
Teplá část
-
Kuřecí miniřízečky (stehenní či prsní)
-
Vepřové mini řízečky z panenky
-
Guláš
-
Svíčková
-
Kuskus
-
Rizoto
-
Malé brambůrky se slaninou a jarní cibulkou
-
Bramboráčky
-
Těstovinový salát nekonečné variace
-
Polévka dle vaší volby
-
Zapékané brambory
-
Rozpékané pečivo
Gril - doplňuje teplou část
- Hamburgery
- Grilovaný hermelín
- Grilovaná zelenina (kukuřice, paprika, žampiony, lilek, cuketa, fazolové lusky)
- Kuřecí - prsní, stehenní, křidélka, s kostí i bez
- Vepřové - panenka, kotleta tomahawk, žebírka, krkovička
- Hovězí steak
- Ryby - losos, pstruh, makrela, mořský vlk
- Krevety
- Udírna - klobásky, cigára, buček…
- Rotační gril - sele, kýta
Sladká část
-
Palačinkové špízy s ovocem
-
Cupcakes
-
Americké donuty
-
Ovocné košíčky
-
Čokoládová fontána s ovocem
-
Jednoporcové dezerty jako tiramisu, nepřeberné množství dezertů z mascarpone, šlehačky, zakysané smetany, tvarohu, pudinku kombinované s čokoládou, piškotem, sušenkou a spousty druhů ovoce